Migdałowo - orzechowo z coś dla zdrowia
10 września
Witam Was serdecznie! Dziś przychodzę do Was w orzechowym klimacie. Mam Wam do przedstawienia dwa produkty sklepu cosdlazdrowia.pl . Są to orzechy macadamia oraz pasta migdałowa z tej samej serii co moja pasta z orzechów laskowych o której pisałam tutaj.
Zacznijmy od pasty migdałowej. Powstaje ona w procesie mielenia prażonych migdałów. Ma bardzo kremową konsystencję i delikatny migdałowy posmak. Nie zawiera zbędnych dodatków, konserwantów i wypełniaczy.
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wszelkiego rodzaju orzechy. Pasta migdałowa jest delikatna w smaku i muszę przyznać, że zasmakowała mi jeszcze bardziej niż pasta z orzechów laskowych. Świetnie smakuje z twarogiem i owocami - zwykle moje II śniadanie, a także nada się do lodów, naleśników czy deserów. Jest pyszna.
Drugim produktem o którym dziś wspomnę są orzechy macadamia. Dużo o nich słyszałam i byłam niesamowicie ciekawa ich smaku. Orzechy macadamia pochodzą z drzewa o tej nazwie. Rosną w Australii, ale uprawia się je też na Hawajach. To roślina wiecznie zielona o dość wąskich liściach. Orzech macadamia swoją wielkością i kształtem przypomina orzech laskowy. Jest od niego minimalnie większy i trochę bardziej płaski. W smaku jest delikatny i lekko słodki. Nadaje się jako przekąska, dodatek do musli, będą ładnie wyglądały jako dekoracja, świetnie smakują też w pesto.
Orzechy macadamia są źródłem naturalnych witamin i minerałów, m.in. witaminy A, E, witamin z grupy B oraz fosforu, żelaza, magnezu, potasu, tiaminy i ryboflawiny. Mają także wysoką zawartość zdrowych tłuszczów.
A Wy lubicie orzechy i produkty z nich powstające?
34 komentarzy
Muszę kiedyś wypróbować taką pastę migdałową :)
OdpowiedzUsuńkocham orzechy, teraz zajadam się włoskimi, pasta na pewno jest super.
OdpowiedzUsuńOrzechy uwielbiam przegryzać szczególnie pracując przy komputerze, taka pasta też musi pysznie smakować.
OdpowiedzUsuńPasty migdałowej chetnie bym spróbowała
OdpowiedzUsuńnie wiedzialam ze taka pasta jest, chęnie wyprobuje
OdpowiedzUsuńja uwilebiam orzechy, takie produkty chetnie spróbuje
OdpowiedzUsuńW dzieciństwie nie lubiłam orzechów, teraz za to lubię każdy ich rodzaj :) Ta pasta migdałowa mnie zainteresowała :)
OdpowiedzUsuńNie próbowałam jeszcze takiej pasty, ale z pewnością to zrobię. Uwielbiam orzechy więc to coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńjestem ciekawa smaku tej pasty :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam migdaly wiec to cos dla mnie ;)
OdpowiedzUsuńOrzechy są idealne jako przekąska między posiłkami, czy chociażby mało dodatki do sałatek, ciast i deserów. A pasty z orzechami lubię smakować przy kawie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam zarówno takie orzechy jak i pasty więc to super duet dla mnie.
OdpowiedzUsuńPasta migdałowa musi byc pyszna! Muszę kiedyś spróbowac, bo nie jadłam jeszcze :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasty, więc jestem ciekawa :)
OdpowiedzUsuńTa pasta migdałowa musi obłędnie smakować <3
OdpowiedzUsuńJsko, ze jestem pochlaniaczem orzeszkow w kazdej postaci to i paste bym wciagnela.mnie do takich rzeczy dlugo namawiac nie trzeba.
OdpowiedzUsuńpasta migdałowa brzmi pysznie! :)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie :3
OdpowiedzUsuńChętnie spróbowała bym tej pasty migdałowej, myślę że by mi smakowała
OdpowiedzUsuńUwielbiam migdały i pewnie taką pastę bym zjadła solo ;)
OdpowiedzUsuńNigdy nie słyszałam o takich pysznościach dopiero rok temu w końcu odkryłam smak masła orzechowego bo nigdy się nim jakoś nie interesowałam. To musi być pyszne.. oj aż głodna się zrobiłam :)
OdpowiedzUsuńPastę migdałową chętnie bym wypróbowała. Jestem ciekawa zarówno smaku, jak i konsystencji. Myślę, że na drugie śniadanie to faktycznie świetny wybór :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam orzechy ! Dodaje je do musli zawsze lub chrupie jako przekąskę :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię orzechy, wiem że są zdrowe i często spożywam je w różnych postaciach. Takie masło może być przepyszne.
OdpowiedzUsuńuwielbiam orzechy takiej jeszcze nie jadłam
OdpowiedzUsuńMigdały lubię w każdej postaci.
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam masło orzechowe ale tylko w ciasteczkach, takie ze słoika już nie :D
OdpowiedzUsuńlubie migdały, więc pewnie posmakowałaby mi ona bardzo
OdpowiedzUsuńZa migdałami nie przepadam, najbardziej lubię orzechy laskowe :)
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa jak smakuje pasta.
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa tej pasty migdałowej :)
OdpowiedzUsuńI JA ROWNIEZ JESTEM CIEKAWA JAK SMAKUJE PASTA MIGDALOWA
OdpowiedzUsuńUwielbiam orzechy, więc to coś dla mnie :) Ciekawa jestem pasty migdałowej :)
OdpowiedzUsuńOsobiście za orzechami nie przepadam, więc to nie dla mnie.
OdpowiedzUsuń