Migdałowo - orzechowo z coś dla zdrowia

10 września



Witam Was serdecznie! Dziś przychodzę do Was w orzechowym klimacie. Mam Wam do przedstawienia dwa produkty sklepu cosdlazdrowia.pl . Są to orzechy macadamia oraz pasta migdałowa z tej samej serii co moja pasta z orzechów laskowych o której pisałam tutaj.


Zacznijmy od pasty migdałowej. Powstaje ona w procesie mielenia prażonych migdałów. Ma bardzo kremową konsystencję i delikatny migdałowy posmak. Nie zawiera zbędnych dodatków, konserwantów i wypełniaczy.


Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wszelkiego rodzaju orzechy. Pasta migdałowa jest delikatna w smaku i muszę przyznać, że zasmakowała mi jeszcze bardziej niż pasta z orzechów laskowych. Świetnie smakuje z twarogiem i owocami - zwykle moje II śniadanie, a także nada się do lodów, naleśników czy deserów. Jest pyszna.



Drugim produktem o którym dziś wspomnę są orzechy macadamia. Dużo o nich słyszałam i byłam niesamowicie ciekawa ich smaku. Orzechy macadamia pochodzą z drzewa o tej nazwie. Rosną w Australii, ale uprawia się je też na Hawajach. To roślina wiecznie zielona o dość wąskich liściach. Orzech macadamia  swoją wielkością i kształtem przypomina orzech laskowy. Jest od niego minimalnie większy i trochę bardziej płaski.  W smaku jest delikatny i lekko słodki. Nadaje się jako przekąska, dodatek do musli, będą ładnie wyglądały jako dekoracja, świetnie smakują też w pesto.



Orzechy macadamia są źródłem naturalnych witamin i minerałów, m.in. witaminy A, E, witamin z grupy B oraz fosforu, żelaza, magnezu, potasu, tiaminy i ryboflawiny. Mają także wysoką zawartość zdrowych tłuszczów. 






A Wy lubicie orzechy i produkty z nich powstające? 

You Might Also Like

34 komentarzy

  1. Muszę kiedyś wypróbować taką pastę migdałową :)

    OdpowiedzUsuń
  2. kocham orzechy, teraz zajadam się włoskimi, pasta na pewno jest super.

    OdpowiedzUsuń
  3. Orzechy uwielbiam przegryzać szczególnie pracując przy komputerze, taka pasta też musi pysznie smakować.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pasty migdałowej chetnie bym spróbowała

    OdpowiedzUsuń
  5. nie wiedzialam ze taka pasta jest, chęnie wyprobuje

    OdpowiedzUsuń
  6. ja uwilebiam orzechy, takie produkty chetnie spróbuje

    OdpowiedzUsuń
  7. W dzieciństwie nie lubiłam orzechów, teraz za to lubię każdy ich rodzaj :) Ta pasta migdałowa mnie zainteresowała :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie próbowałam jeszcze takiej pasty, ale z pewnością to zrobię. Uwielbiam orzechy więc to coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. jestem ciekawa smaku tej pasty :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam migdaly wiec to cos dla mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Orzechy są idealne jako przekąska między posiłkami, czy chociażby mało dodatki do sałatek, ciast i deserów. A pasty z orzechami lubię smakować przy kawie :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam zarówno takie orzechy jak i pasty więc to super duet dla mnie.

    OdpowiedzUsuń
  13. Pasta migdałowa musi byc pyszna! Muszę kiedyś spróbowac, bo nie jadłam jeszcze :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam takie pasty, więc jestem ciekawa :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Ta pasta migdałowa musi obłędnie smakować <3

    OdpowiedzUsuń
  16. Jsko, ze jestem pochlaniaczem orzeszkow w kazdej postaci to i paste bym wciagnela.mnie do takich rzeczy dlugo namawiac nie trzeba.

    OdpowiedzUsuń
  17. pasta migdałowa brzmi pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Chętnie spróbowała bym tej pasty migdałowej, myślę że by mi smakowała

    OdpowiedzUsuń
  19. Uwielbiam migdały i pewnie taką pastę bym zjadła solo ;)

    OdpowiedzUsuń
  20. Nigdy nie słyszałam o takich pysznościach dopiero rok temu w końcu odkryłam smak masła orzechowego bo nigdy się nim jakoś nie interesowałam. To musi być pyszne.. oj aż głodna się zrobiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Pastę migdałową chętnie bym wypróbowała. Jestem ciekawa zarówno smaku, jak i konsystencji. Myślę, że na drugie śniadanie to faktycznie świetny wybór :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Uwielbiam orzechy ! Dodaje je do musli zawsze lub chrupie jako przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Bardzo lubię orzechy, wiem że są zdrowe i często spożywam je w różnych postaciach. Takie masło może być przepyszne.

    OdpowiedzUsuń
  24. uwielbiam orzechy takiej jeszcze nie jadłam

    OdpowiedzUsuń
  25. Ja uwielbiam masło orzechowe ale tylko w ciasteczkach, takie ze słoika już nie :D

    OdpowiedzUsuń
  26. lubie migdały, więc pewnie posmakowałaby mi ona bardzo

    OdpowiedzUsuń
  27. Za migdałami nie przepadam, najbardziej lubię orzechy laskowe :)

    OdpowiedzUsuń
  28. Jestem ciekawa tej pasty migdałowej :)

    OdpowiedzUsuń
  29. I JA ROWNIEZ JESTEM CIEKAWA JAK SMAKUJE PASTA MIGDALOWA

    OdpowiedzUsuń
  30. Uwielbiam orzechy, więc to coś dla mnie :) Ciekawa jestem pasty migdałowej :)

    OdpowiedzUsuń
  31. Osobiście za orzechami nie przepadam, więc to nie dla mnie.

    OdpowiedzUsuń